Alweer succes voor Karateschool Bushido!

Voor het 3de weekend op een rij zijn onze bikkels aanwezig op toernooien.image2

Deze keer met een kleinere maar des al niet te minne selectie op het Youth and beginners toernooi in Zoetermeer. Er waren meer dan 200 deelnemers aanwezig uit verschillende landen.

Ezra Koopmans heeft 2x verloren en 1x gelijk en 1 tegenstander had opgegeven, dit alles bij elkaar opgeteld was goed voor een 4de p laats  (2x werd een wazari (half punt) weggewuifd in de laatste partij)  Ezra had wel een pittige poule met wildebrassen als tegenstander en gewoonlijk kan hij makkelijk scoren met  hoge mawashi geri`s  maar dat lukte helaas deze keer niet. Volgende keer zeker beter!

Ferry Hardeman had een poule met zware tegenstanders, hij heeft 3 partijen gewonnen en 1 jongen heeft opgegeven. De eerste 2 partijen op wazari  (half punt) en de laatste partij won hij op ippon (vol punt) met een hoge harde mawashi.  Een schitterende 1ste plaats

Mouna Jlil Ouarchid  heeft 3 partijen gelijk gespeeld. Zij was de laagste band in haar poule en haar laatste partij was tegen een meisje van de organiseerde school en die had al haar partijen daarvoor gewonnen. Mouna  wilde ook deze partij niet verliezen en zorgde ervoor dat haar tegenstandster niet in haar spel kwam. De scheidsrechters besliste op het eind ook een gelijk spel. Op gewicht 3de geworden met 1 kilo verschil. Haar eerste toernooi tussen ervaren vechters en niets verloren. Top!

Amanda van Wijngaarden won haar eerste partij binnen 30 sec. Zij kreeg een ippon (vol punt) door  harde stoten op het lichaam.. De 2e partij helaas verloren maar wel na een verlening. Dez ging eigenlijk gelijk op: 2 vlaggen voor de  tegenstander en 2 onbeslist. De hoofd scheidsrechter koos voor  de tegenstander en hierdoor verloor amanda de partij.  Amanda voor de derde plaats: een blessure aan  haar rechterhand maar ze ging toch de mat op. Na 1 minuut kreeg ze een elleboog of stoot op haar geblesseerde hand en moest zij helaas opgeven. Hierdoor werd zij 4de.  Maar zij werd onverwachts tijdens de prijsuitreiking beloond met de spiritprijs. Top gedaan  allemaal !!!