Bushido op Championship for Youth & Beginners

Zaterdag 14 april waren voor de 25e keer de Day of the Youth & beginners karatekampioenschappen in Zoetermeer.  Er waren 230 deelnemers uit 4 verschillende landen.
Nick de Pijper was erg gebrand om een goed toernooi te draaien. Nick had een paar pittige partijen maar hij bleef gaan en scoorde met zijn hoge mawashi‘s. Uiteindelijk werd zijn inzet beloont met een gedeelde 1ste plaats maar omdat hij 4 kilo zwaarder was werd hij 2de
Sofie Katzmann had een zware poule. Zij bleef in iedere partij van het begin tot het eind goede stoot/schop combinaties maken. In 2 partijen kreeg Sofie 1 vlag voor en 1 gelijk maar koos de hoofdscheidsrechter helaas voor gelijk spel. Door haar groot uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen had zij de eerste plaats verdiend maar zij werd uiteindelijk 2de .
Ezra Koopmans opende goed met stevige stoot/trapcombinaties en won zijn eerste partij met hoge mawashi`s. In de tweede partij bleef zijn tegenstander aan hem kleven en deze maakte gebruik van de te kleine mat. Door een onterechte beslissing van de scheids verloor Ezra. De derde partij verloor hij omdat zijn conditie op was en Ezra behaalde de 3de  plaats.
Falco Helmstrijd kreeg te maken met een paar pittige tegenstanders en had ook nog pech met de scheidsrechters. Hij scoorde punten maar dat zagen de scheidrechters niet allemaal. Weer een ervaring rijker en een mooie 3de  plaats.
Mouna J. Ouarchid heeft er even uitgelegen vanwege een blessure en wilde weer wedstrijden gaan draaien. In de voorbereidingen miste we soms de scherpte maar op de mat zagen we de fighting spirit. Ze was ingedeeld in een zware poule met ervaren dames. De eerste partij was gelijk, tweede partij goed gewonnen en haar derde partij ging verloren door wedstrijdritme. Toch een mooie 3de  plaats.
Amanda v. Wijngaarden was erg zenuwachtig, maar na 10 seconden in de eerste partij waren de zenuwen verdwenen en met een goed geplaatste opstoot scoorde ze een waza-ari en won de partij. Tweede partij was gelijk spel. Dus alles hing af van de laatste partij, ook deze won Amanda en had genoeg punten voor de 1ste  plaats. Maar er was nog een dame met net zoveel punten, de weegschaal moest beslissen en Amanda werd 2de
Chevelly Lips begon goed maar kreeg een goed geplaatste knie in haar buik en was hierdoor aangeslagen. Ook haar tweede partij werd verloren door een dekking fout. Gaande weg het toernooi werd het luisteren naar haar coach steeds minder. De derde partij was gelijk maar ze viel helaas net buiten de prijzen.
Ferry Hardeman had de grootse poule en zwaarste poule van allemaal. Hij scoorde met goede combinaties en mooie traptechnieken voldoende punten bij elkaar. En werd na vijf partijen uitgeroepen tot winnaar van zijn poule. Een verdiende 1e plaats.
Wij als Bushido Dojo kunnen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. En ook Shihan Peter werd in de het zonnetje gezet en werd uitgeroepen tot “Beste Scheidsrechter” van het toernooi.