Bushido pakt prijzen op de Nederlandse Kampioenschappen.

Karateschool Bushido pakt prijzen op de Nederlandse Kampioenschappen.

Op zondag 7 december hebben 4 jeugddeelnemers van Bushido meegedaan aan de Open Nederlandse Kampioenschappen voor jeugd en beginners van de NKA. Aanwezig ruim 170 deelnemers uit Nederland en België. Ook waren er vier leraren van Bushido uitgenodigd voor het scheidsrechter corps.noritsu cup

Voor Corne Konings was dit zijn eerste toernooi. Toen Corne de tatami [mat] op stapte was hij erg gespannen en nadat de scheidsrechter het start signaal had geven probeerde Corne van begin af aan snel te scoren met hoge trappen naar de helm van zijn tegenstander. Deze trappen kwamen niet goed door en daarom waren zijn eerste twee partijen onbeslist. In de derde partij was de verdediging van Corne goed en raakte zijn tegenstander licht geïrriteerd en maakte een ongeoorloofde techniek, hierdoor werd zijn tegenstander gediskwalificeerd. Nadat Corne even was behandeld met ijs op zijn neus begon hij aan zijn laatste partij. Corne stond klaar op de tatami toen hij van de hoofdscheidsrechter te horen kreeg dat zijn tegenstander had opgegeven. Met twee partijen onbeslist en twee overwinningen had hij genoeg punten binnengehaald voor de 1e  plaats, geweldig resultaat en dat voor zijn eerste toernooi.

Sergio Stoop draait al langer mee in de toernooien en je ziet deze dat jongen elke keer weer vooruitgaan. Wij trainen vaak met onze leerlingen op vechtintelligentie hiermee bedoelen we geen wilde stoten en trappen maar meer ontwijken, kijken en scoren. Bijkomend voordeel is minder blessures, minder vermoeiend en leuker om te zien. Dit gaat Sergio ook steeds meer doen en hij heeft hierin grote stappen gemaakt, en behaalde hierdoor een schitterende 2e plaats.

Bij Danique Mol schuilt een tijger in dat kleine lichaam. Als je ze zo ziet denk je “ach wat een leuke lieve meid” totdat ze haar karatepak aantrekt en op de tatami stapt. Al zijn haar tegenstanders een kop groter het maakt haar niets uit ze vliegt er vol in. Links en rechts vliegen de hoge trappen om de oren gevolgd door goede stootcombinaties. Door deze vechters mentaliteit staat haar prijzenkast al vol en kan ze er weer een beker met de 1e  plaats bijzetten.

Als laatste was Sofie Katzmann aan de beurt. In haar poule een zeer ervaren deelneemster en een dame die zelfs 13 kilo zwaarder was maar Sofie is een hele sterke meid met een groot incassering vermogen. Geeft niet op en blijft maar gaan, dit gaat weleens ten kosten van de techniek en door deze gedrevenheid maakt ze weleens dekkingsfouten en kan een tegenstander scoren maar ze is nog jong en zal hierin zeker nog stappen maken. Ze pakte in haar gewichtsklasse een mooie 2e plaats.

Ook onze scheidsrechters kregen complimenten voor hun inzet.

Het was weer een mooie dag voor Bushido Dojo.IMG_3395

www.karateschool-bushido.nl