Bushido succesvol in de open European Championships Kyokushinkai karate.

Op zondag 15 maart werd dit toernooi gehouden in Den Haag. Karateschool Bushido was daar aanwezig met twee deelnemers. KelvinTienstra in de heren lichtgewicht en Silvia den Ridder in de dames lichtgewicht.

IMG-20150316-WA0017

Kelvin lootte een zware tegenstander namelijk de Hongaarse kampioen Zsigo. Deze karateka is erg bewegelijk met verraderlijke hoge trappen. Wat we niet begrepen is dat de Hongaar de opdracht had gekregen van zijn coach om dicht op Kelvin te blijven zitten. Kelvin kon hierdoor goed scoren op het lichaam van zijn tegenstander maar scoorde niet genoeg om te winnen. In de derde ronde veranderde de Hongaar van tactiek en maakte de ruimtes groter. Kelvin bleef goed in het midden van de ring en bleef goed scoren op het lichaam. Na de derde ronde gaven de scheidrechters weer onbeslist aan. Nu kwam de breektest en Kelvin gaf aan om 6 planken te breken met de vuist en Zisgo gaf aan 5 planken te willen breken. Ze waren allebei succesvol en Kelvin ging door naar de volgende ronde.

Bij zijn volgende partij trof Kelvin de Spanjaard Fernandez, een vechter met een sterke stoot/trap combinatie. Kelvin blokte goed en bleef scoren op het lichaam van de Spanjaard. Na de eerste ronde gaf Kelvin aan dat hij zich niet lekker voelde. Toch werd er afgesproken om de partij verder voort te zetten, omdat Kelvin licht in punten voorstond. Maar halverwege de eerste ronde ging zijn maag erg opspelen zodat hij de partij moest opgeven. Erg jammer, want er had meer ingezeten.

Silvia heeft de afgelopen 3 jaar niet aan wedstrijden deelgenomen vanwege haar studie. We hoopte op een gunstige loting, maar dat was niet voor Silvia weggelegd. Ze kwam uit tegen Frans kampioen Haddouch. De partij ging gelijk op en geen van de twee dames scoorde genoeg voor de overwinning. Na de derde ronde kwam het aan op planken breken. Voor de eerste techniek met de vuist kozen beide dames voor drie planken en waren beide succesvol. Daarna volgt het breken met een open hand techniek. We kozen voor twee planken omdat dit een moeilijke techniek is, met daarbij een grote kans op blessure. Silvia brak de planken succesvol en haar Franse tegenstandster niet. Op naar de volgende ronde dus!

Hierin trof ze een andere Nederlandse deelneemster: van Ham,  een harde tante met een groot uithoudingsvermogen. De partij ging gelijk op en in de tweede ronde hadden we te maken met een verkeerd scheidrechters inzicht. Na een trap op het lichaam van haar tegenstandster trok Silvia haar been terug en hinkte iets. Dit werd door een aantal scheidsrechters gezien als een waza ari (half punt) voor haar tegenstandster. We begrepen er niks van en Silvia probeerde nog haar achterstand goed te maken. Helaas was de partij tekort hiervoor. Balen, maar ze liet wel een goede indruk achter en pakte een mooie gedeelde derde plaats op dit zware toernooi.

Een goede prestatie van onze beide deelnemers!