BUSHIDO succesvol op match-making.

Op zaterdag 12 april werd er een match-making wedstrijd georganiseerd door karateschool Sushiho in Berkel en Rodenrijs. Karateschool Bushido was met 8 deelnemers afgereisd, 6 jeugd en 2 volwassen deelnemers.Sushido Club kampioenschappen 12-4-2014 WM
Als eerste startte Sergio Stoop en zijn tegenstander begon heel fel en hierdoor was Sergio wat overbluft en zijn tegenstander kon al snel scoren tegen de helm van Sergio wat hem een half punt opleverde. Hij probeerde nog de achterstand in te halen maar dat lukte niet.Kort voor het einde maakte zijn tegenstander nog een ushiro geri [achterwaartse trap] en scoorde hiermee het tweede halve punt en dus ippon. Sergio werd 2de!

Als tweede startte Danique Mol, ze begon gelijk met goed combinatie werk, maar verloor even haar concentratie en haar tegenstandster kon scoren tegen de helm. Half punt achter, maar vlak voor het einde van de partij scoorde ze ook en was de stand weer gelijk .
Ze ging nu vol voor de winst en na goed combinatie werk besliste ze de partij met een hoge mawashi tegen de helm en scoorde ippon. Danique werd 1ste!

Toen volgde Nick de Pijper hij was ingedeeld in een poule van 3. Zijn eerste tegenstander
was een beetje slordig met het blokken van Nick’s hoge trappen en dat leverde Nick al snel genoeg punten op voor de overwinning. Een beetje overmoedig begon hij zijn tweede partij en zijn tegenstander scoorde al heel snel tegen de helm van Nick. Deze achterstand maakte Nick al snel goed maar een klein foutje vlak voor het eind koste hem de overwinning en werd hij tweede.

Voor Quinten was het zijn eerste partij en had een gelijkwaardige tegenstander. Quinten luisterde goed naar zijn coach en bleef goede hoge trappen maken. Hij bleef goed vooruit vechten met stoten en hoge trappen. Vlak voor het einde van de partij liet zijn tegenstander door vermoeidheid de handen zakken en kon Quinten scoren en dit leverde hem de eerste plaats op.

Sterre begint sterk aan het toernooi en scoort al vrij snel met een hoge schop. De partij ging gelijkwaardig op en helaas moest Sterre ook een hoge trap tegen haar helm incasseren. Omdat de partij gelijk eindigde werd deze met 1 minuut verlengd. Sterre kon haar concentratie niet vast houden en zo kon haar tegenstandster als eerste scoren. Jammer want daar had zeker meer ingezeten. Sterre werd 2de.

Chloe begon goed aan haar partij en had duidelijk de overhand, ze probeerde snel te scoren op de helm van haar tegenstandster. Ze raakte de helm wel maar niet hard genoeg voor punten. Ze had wel het initiatief in de wedstrijd en het zag er naar uit dat ze deze partij winnend zou afsluiten. Maar vlak voor het einde kreeg ze last van haar schouder en werd in overleg met de coach de wedstrijd gestaakt en zo werd haar tegenstandster als winnaar uitgeroepen. Chloe werd 2de .

De tegenstander van Leroy wilde zo snel mogelijk de partij beslissen. We hadden deze strategie verwacht en in de voorbereiding goed getraind op combinatiewerk en op tijd weg stappen. Leroy blokte goed en bleef geduldig afwachten op zijn kansen en scoorde goed op het lichaam van zijn tegenstander. De eerste ronde was onbeslist en er volgende een verlenging. In deze ronde trok Leroy de partij naar zich toe en scoorde goed op het lichaam van zijn tegenstander, stoten, knieën, hoge en lage trappen alles kwam door en na de 2 minuten verlenging beslisten de scheidsrechters unaniem dat de winst naar Leroy ging! Leroy kreeg de 1ste plaats.

Wim heeft een grote en 20 kilo zwaardere tegenstander. In de eerste 25 seconde van de wedstrijd probeerde Wim het geweld te ontwijken, hierdoor glijdt hij tijdens de wedstrijd een paar keer onderuit . Wim herpakte zich snel en begon hard te stoten op het lichaam van zijn tegenstander,dit had effect en hij kreeg steeds meer de overhand. In de laatste 15 seconden ging het tempo van Wim omhoog en daar had de tegenstander geen antwoord op. Zijn tegenstander probeerde nog wel het tij te keren maar Wim gaf hem geen kans en bleef scoren op het lichaam. Ook Wim werd na het einde van zijn partij unaniem als winnaar uitgeroepen. – OSU –

Klik hier voor meer foto’s tijdens de Matchmaking … ( Made by Chimofy.nl )