Jeugd Karateschool Bushido op de NK in de Ahoy.

Op zaterdag 21 mei streden voor de eerste keer in de historie alle full contact karate kampioenen in de Rotterdamse Ahoy om de ‘Undisputed’ Nederlandse titel.  Op zondag 22 mei was de jeugd aan de beurt ook dit evenement werd georganiseerd door de NFCKO de overkoepelende Nederlandse Full Contact Karate Organisatie. Alle Nederlandse Kyokushin bonden hadden deelnemers gestuurd zo’n 180 in totaal. De wedstrijden waren in het afval systeem met andere woorden verlies je lig je eruit. Karateschool Bushido was aanwezig met 5 deelnemers aanwezig.ahoyEzra Koopmans had zwaar geloot en kwam uit tegen de latere kampioen. Ezra traint hard en is een belofte voor de toekomst, maar deze tegenstander was nog een maatje te groot. Maar hij heeft wel alles gegeven in zijn partij en veel geleerd. En dat is ook een overwinning.

Sergio Stoop heeft zich niet optimaal kunnen voorbereiden, hij is lang uit de running geweest vanwege een blessure. In overleg hadden we afgesproken dat we zouden kijken hoe het zou gaan. Hij heeft een prachtige partij weggezet en was aan de winnende hand, maar verloor helaas op een waza-ari.

Nick de Pijper heeft zijn eerste partij goed gevochten en wist een overwinning te behalen. Hiermee was hij door naar de kwart finale. De tweede partij ging de strijd gelijk op en het kwam aan op een scheidsrechter beslissing. De scheidsrechters vonden dat hij te weinig gescoord had en wees helaas zijn tegenstander aan als winnaar.

Sofie Katzmann zat in de klasse 15, 16 en 17 jarige, een groot deelnemersveld met sterke tegenstandsters. Ze vocht haar eerste partij heel goed maar wist niet voldoende te scoren voor de overwinning. Ook hier kwam het tot een scheidsrechters beslissing, Sofie had alles gegeven maar kwam net iets tekort voor de overwinning, jammer want ze had meer verdient.

Ferry Hardeman zijn eerste partij viel uit waardoor hij meteen in de kwart finale stond. Deze wist hij heel snel te winnen met 2x mawashi tegen het helmpje. In de halve finale wist hij wederom snel de partij naar zich toe te trekken en ook winnend af te sluiten. En in de finale!!!  De finale ging gelijk op, ze wilde niet voor elkaar onder doen en was erg spannend. Maar naar verlening verloor Ferry helaas de partij. Enorm staan bikkelen en mag zeker trots zijn op een tweede plaats!!

ferryAlle vechters hebben het top gedaan en we zijn super trots op onze kanjers !!!!!!