Karateschool Bushido aanwezig bij Interclub Championship International

In Berkel en Rodenrijs werden afgelopen weekend (3 en 4 maart) karatewedstrijden georganiseerd in de vorm van match-making. Deze wedstrijdvorm waarin je word gekoppeld aan een nationaal of internationaal gelijk waardige tegenstander, is een leuke opstap voor de nieuwelingen en beginners. Ook voor de gevorderde jeugd waren er genoeg tegenstanders. Karateschool Bushido was met 5 deelnemers aanwezig en Sensei Tatjana Fens was referee.

Chevelly Lips liep in het eerste gedeelte van de wedstrijd tegen een hoge trap aan en stond een half punt achter [waza-ari]. Nog geen 10 seconden later scoorde zij met een hoge trap een waza-ari. de dames stonden weer gelijk. In de laatste seconden van de wedstrijd maakte Chevelly helaas een dekkingsfout en haar tegenstander scoorde hierdoor de tweede waza-ari. een 2de plaats voor chevelly!

Falco Helmstrijd scoorde in de opening van zijn wedstrijd gelijk een waza-ari, en de tijd tikte weg. Falco hield zijn handen goed hoog zodat zijn tegenstander niet kon scoren op de helm, zo wilde hij zijn voorsprong behouden en de partij uitvechten. De tegenstander veranderde van tactiek en begon op de benen van Falco te werken en hij had daar veel last van. De scheidsrechters gaven hem hiervoor een waza-ari en hierdoor verloor hij helaas zijn partij. Falco 2de plaats!

Ferry Hardeman kwam ook snel voor met een hoge mawashi tegen de helm en bleef zijn tegenstander onder druk zetten. Zijn tegenstander probeerde onder de druk vandaan te komen met harde stoten en low kicks. Ferry verdedigde zijn voorsprong goed en maakte geen fouten. In de laatste 30 seconden versnelde ferry en het was duidelijk dat de conditie van zijn tegenstander op was. Ferry pakte hierdoor een mooie 1ste plaats!

Tycho Helmstrijd is een aankomende jongen met een groot vechtershart. Maar door zijn enthousiasme vergeet hij weleens zijn dekking. Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging gelijk op en Tycho wilde snel scoren, hierdoor liep hij op een goed geplaatste low kick en kon deze niet weg bijten. Ook de scheidsrechters zagen dit en hierdoor verloor Tycho zijn partij. Voor Tycho de 2de  plaats!

Ezra Koopmans had twee tegenstanders in een poule, zijn eerste partij was een Spanjaard. De Spanjaard was kleiner dan Ezra en bleef kortbij.  Ezra stapte goed weg en bleef hem bestoken met hoge mawashi’s, scoorde hierdoor snel een waza-ari en vocht de partij slim uit. Zijn tweede tegenstander kwam uit Duitsland en de partij ging gelijk op. Na drie minuten gaven de scheidsrechters een gelijke scoren aan. Hierdoor kregen we een re-match, de eerste minuut ging gelijk op en toen scoorde Ezra met een hoge trap op de helm, hij kreeg hiervoor een wazari. Ezra rook de overwinning en scoorde snel daarna zijn tweede waza-ari, de Duitser was zwaar aangeslagen en Ezra won met een ippon (vol Punt). Een schitterende 1ste plaats!

Allemaal top gedaan. OSU!