Karateschool Bushido heeft Undisputed Nederlandse Kampioenen.

Zondag 11 Juni werd het Nederlands kampioenschap NFCKO gehouden in het schitterende Topsportcentrum te Almere.. maar liefst  250 deelnemers waren aanwezig.

Voor de 2de keer in de historie strijden de full contact karateka`s om de echte Nederlandse titel !  De man/vrouw die kampioen is van alle bonden mag de titel ‘Undisputed’ dragen. De hoogste eer en een predicaat dat altijd in de herinnering blijft. De wedstrijden zijn van een hoog niveau mede door de sportiviteit en het ‘gentlemanschip’ van de vechters.

Bushido Dojo was met 7 deelnemers aanwezig en op alle zijn we trots!

Chevelly Lips verloor haar eerste partij, doordat er 2 klasse`s door elkaar vochten op dezelfde mat moest Chevelly lang wachten voor zij uiteindelijk mocht vechten. Ons oordeel was dat er zeker een verlenging in had gezeten maar de scheidsrechters besliste helaas anders.

Sofie Katzmann verloor haar eerste partij maar heeft ontzettend hard gevochten tegen een 18 kg. zwaardere tegenstandster. Sofie komt nu bij de grotere jeugd (16-17 jarige) terecht en dit is een hele omschakeling. Klasse meid!

Leroy Verschuren kwam uit in de -75 licht gewicht klasse. Zijn 1ste partij ging gelijk op maar na de verlenging (2 x 3 min.) verloor hij deze. Op naar de partij voor de 3de en 4de plaats ook deze partij ging gelijk op, even lette hij niet op  en zijn tegenstander scoorde een waza-ari, jammer verloren. De 4de plaats op het NK!

Ezra Koopmans was de 1ste partij vrij geloot en zijn 2de partij heeft hij gewonnen, Ezra maakte een schitterende mawashi geri (hoge schop naar de helm) en scoorde hiermee een waza-ari. De finale partij heeft hij helaas verloren maar toch een mooie 2de plaats!

Sergio Stoop was de 1ste ronde vrijgeloot en de 2de partij won hij doordat zijn tegenstander te laat verscheen. In zijn 3de partij startte hij met goede en harde stoot combinaties en won overduidelijk.  Super gemotiveerd begon hij aan de finale en startte net als in de vorige partij met harde combinaties. Zijn tegenstander had hier geen antwoord op en Sergio won de finale. Sergio 1ste Prijs,  Nederlands Kampioen!

Ferry Hardeman won zijn 1ste partij met 2 x een waz-ari (2 x half punt) door met een mawashi geri (hoge schop naar de helm) te scoren. De 2de partij won hij door goed geplaatste low-kicks op het binnenkant been van zijn tegenstander. Ook in de finale partij had hij duidelijk de overhand en behaalde zo de 1ste plaats, Nederlands kampioen!

Kelvin Tienstra kwam uit in de -85 midden gewicht klasse. Hij had net het Wereld kampioenschap in Roemenie achter de rug waar hij bij de laatste 8 was geëindigd.  Nu 2 weken later het NK, de 1ste partij ging gelijk goed en won hij met 2 x een waz-ari (2 x half punt) door een techniek op de lever, door naar de finale waar hij een goede tegenstander kreeg die gebrand was om te winnen. Kelvin bleef gefocust en deed zijn eigen spel en plaatste een mooie hiza geri (knie) op het hoofd van de tegenstander. Het gevecht ging door en Kelvin plaatste wederom een knie op het hoofd van zijn tegenstander deze keer had het wel het gewenste effect en zijn tegenstander ging knock-down. Einde partij en een schitterende 1ste plaats, Nederlands kampioen!