Karateschool Bushido op Nederlandse kampioenschappen NKKO

Op 24 nov. is Bushido afgereisd naar de Open Karate Kampioenschappen georganiseerd door karateschool Kiyozumi in Sommelsdijk. Als eerste was Ezra Koopmans aan de beurt. Door mooie  ushiro mawashi  `s (draaischoppen) die goed aankwamen won hij de partij. Zijn 2de partij was tegen een grote sterke tegenstander, Ezra bleef rustig en luisterde goed naar zijn coach, maakte goede schoppen maar doordat de tegenstander meer technieken maakte verloor Ezra helaas. Een mooie 2de Plaats!

Sergio Stoop won zijn 1ste partij met name door zijn harde stoten gevolgd door low kicks. De 2de partij ging gelijk op helaas kreeg Sergio een aantal harde stoten waar hij last van had, hiervoor kreeg zijn tegenstander een wazari (half punt) en verloor de Sergio deze partij. Een zeer goede 2de plaats!

Voor Sofie katzmann werd het op het laatste moment een match-making. Sofie maakt goede hoge schoppen en had de overhand. De coach van de tegenstandster gooide na 45 sec. de handdoek in de ring.  Jammer voor Sofie dat er niet meer tegenstandsters waren maar toch een mooie 1ste plaats!

Chevelly Lips haar eerste partij  ging ontzettend goed, zij was goed in de aanval en had duidelijk de overhand, helaas liet zij even haar handen zakken waardoor de tegenstandster kon scoren met een hoge schop op haar helm waardoor zij de partij verloor. Chevelly startte haar 2de partij fel en gebrand om te winnen. Zij maakte goed geplaatste  stoten gevolgd door een hoge schop tegen de helm van haar tegenstandster, Chevelly scoorde hiermee een ippon (heel punt).  Chevelly behaalde hierdoor een mooie 3de plaats!