Karateschool Bushido op Tezuka Cup

Zaterdag 27 januari zijn wij afgereisd naar Rotterdam voor de Tezuka Cup. Er waren circa 200 deelnemers uit verschillende landen en van Bushido Dojo deden mee: Sofie Katzmann en Ferry Hardeman.

Ferry was als eerste aan de beurt en zat in een poule van 14-15 jarige met 3 personen. Doordat hij zeer lang moest wachten was Ferry zeer gebrand om aan zijn 1ste  partij te beginnen. Na wat stoot en trap technieken maakte Ferry een mooie jodan mawash-geri  (hoge trap naar het hoofd) deze kwam hard tegen de helm van zijn tegenstander aan. Door deze techniek scoorde hij gelijk een ippon [vol punt] en won Ferry deze partij binnen 15 seconden.  Zijn 2de partij was tegen een Belg en beide maakte er een  mooie partij van, Ferry had hierin iets meer de overhand en won dan ook deze partij waardoor hij een schitterende 1ste prijs behaalde!

Sofie zat met 4 meiden in de 16-17 jarige poule. Haar 1ste partij was tegen een dame uit Dordrecht, deze dame gaf Sofie geen ruimte om te kunnen scoren. Uiteindelijk kreeg zij het voordeel van de twijfel en verloor Sofie deze partij.  De 2de partij kwam zij uit tegen een dame uit Oosterhout. Deze dame heeft al vele toernooien gedraaid en is een ervaren vechtster. Sofie kreeg het toch voor elkaar om een goede partij neer te zetten, maar uiteindelijk was haar tegenstandster beter en verloor zij de partij.  De 3de partij ging veel beter en Sofie belaagde haar tegenstander met harde stoten gevolgd door low-kicks. Haar tegenstandster kreeg hier veel last van en Sofie scoorde hiermee een wazari (half punt). Sofie bleef scoren met harde stoten op het lichaam en won deze partij overduidelijk en behaalde hiermee een mooie 3de  plaats!