Karateschool Bushido op Zomerkamp

 Karateschool Bushido op Zomerkamp 2014

  • GroepsfotoNKA / IFK Zomerkamp
  • GroepsfotoBushidoKarateschool Bushido Zomerkamp 2014
  • Simon en Delano (I)
  • Simon en Delano (II)
  • Groepsfoto Modder

Karateschool Bushido is met negen deelnemers op het zomerkamp van de NKA-IFK aanwezig geweest:

Shihan Peter en Shihan Toon, Sensei Elze, Senpai Tatjana en Senpai Kelvin, Simon, Delano, Max en Perry.

Op het zomerkamp word een loodzwaar trainingsprogramma afgewerkt en in de vier dagen word er 22 uur getraind. Ook op dit kamp is er de mogelijkheid om examen te doen voor een hogere graad. Deelnemers voor 1e kyu en hoger moeten op het zomerkamp examen doen voor de nationale examencommissie. Dit jaar stond de examencommissie onder leiding van Hanshi Steve Arneil. Hanshi is voorzitter van de IFK en gerespecteerd karateka in heel de wereld. Hanshi Steve Arneil is een van de weinige karateka’s die persoonlijk is opgeleid door Sosai Masutatsu Oyama hemzelf.

Twee van onze deelnemers, Simon Prangers en Delano van Opstal deden examen voor 1e kyu. Ze hebben het afgelopen jaar hard getraind. In het examen moet alles door de examencommissie gezien worden zowel fysiek en mentaal. Maar ook technische en het kumite [vecht] gedeelte moeten een voldoende scoren. Je word vanaf de eerste minuut dat de trainingen beginnen in de gaten gehouden door een of meerdere leden van de examencommissie. Dit brengt een extra spanningsveld met zich mee. Daarbij komt nog dat er extra word gekeken naar onze deelnemers. Karateschool Bushido gaat voor een zo hoog mogelijke scoren. Want na de 1e kyu komt 1e dan en dat is een meestergraad, deze meestergraad moet met respect gedragen en uitgedragen kunnen worden. Bij deze graad hoort een verantwoordelijkheid en moet je lessen kunnen verzorgen en uitleg kunnen geven aan zowel het technische [kata] en het vecht [kumite] onderdeel. Deze disciplines hoor je allebei te beheersen

Simon en Delano hebben op alle gebieden een ruime voldoende gescoord en het komt niet vaak voordat Hanshi tevreden is. Al onze deelnemers waren top ze hebben vanaf het begin tot het einde meegedaan en onze examenkandidaten gesteund daar waar nodig was.Deze beleving en samenhorigheid maakt de karatesport mooi. Afzien met elkaar schept een band, en deze band geeft je dat extraatje wanneer het even tegen zit om dan door te gaan. Want het examen doe je uiteindelijk alleen maar de weg daar naar toe word gezamenlijk gedaan.

Osu!