Karateschool Bushido sluit het jaar goed af op de Nederlandse Kampioenschappen.

Op zondag 20 december hebben 4 jeugddeelnemers van Karateschool Bushido meegedaan aan de Open Nederlandse Kampioenschappen voor jeugd en beginners van de NKA. Aanwezig ruim 200 deelnemers uit Nederland en België.

1918286_875356345913299_7543851662839750810_n

Na een lange ochtend wachten was Nick de Pijper als eerste aan de beurt om in zijn poule te vechten. Nick is een hele sterke vechter die goed wist te scoren met harde stoten en harde trappen. Hij luisterde goed en wist sommige partijen overtuigend te winnen, andere partijen gingen gelijk op. Helaas zat het Nick niet mee met de scheidsrechters, die hem niet helemaal eerlijk hebben beoordeeld. Uiteindelijk behaalde hij alsnog een mooie 3e plaats, waar hij zeker trots op mag zijn!

Meteen daarna waren Ferry Hardeman en Ezra Koopmans aan de beurt. Omdat zij nagenoeg hetzelfde gewicht hebben, kwamen ze helaas samen in dezelfde poule terecht. Meteen de eerste partij moesten ze tegen elkaar. Ezra won deze partij door  te scoren op het helmpje van Ferry. Daarna waren beide jongens gebrand om de rest ook te winnen en dat deden ze ook!  Ezra scoorde telkens met hoge schoppen en Ferry scoorde zowel met hoge schoppen als met snoei harde lowkicks. Beide hebben ze ontzettend goed gevochten, terwijl ze nog vrij weinig wedstrijd ervaring hebben. Ezra werd Nederlands kampioen en Ferry kreeg de 2e plaats. Allebei een beker om trots op te zijn!

Als laatste was Sofie Katzmann aan de beurt. Zij kwam in een poule met sterke meiden, ook vechters waar ze al eerder tegen heeft gestaan. Ook Sofie luisterde goed naar de coach en wist een aantal keer goed te scoren! Helaas verloor ze op het nippertje van een oude rivaal waardoor ze misgreep naar de eerste plaats. Maar ook Sofie mag zeker trots zijn op haar welverdiende tweede plaats!

Ook werden op deze dag de Certificaten uitgereikt aan de Senpai`s Kelvin en Silvia voor hun 2de Dan en aan Sensei Tatjana de 3de Dan, gefeliciteerd allemaal!!

Met dank aan onze Coach Tatjana Fens en  Silvia den Ridder, tevens waren Shihan Peter Fens en Sensei Elze Fens en Senpai Kelvin Tienstra aanwezig als scheidsrechters. Ook dank aan onze sponsors Sibelco Europe en Konings Sierbestrating door hun steun kon Bushido Dojo aantreden in de nieuwe super mooie trainings pakken.

www.karateschool-bushido.nl