Karateschool Bushido succesvol op Belgische Kampioenschappen

Op zaterdag 12 november vertrok Bushido met 5 deelnemers naar de IFK Belgische Kampioenschappen te Schoten. Op dit toernooi deden 205 deelnemers mee uit 7 verschillende landen.

Mouna Jlil Ouarchid haar poule bestond uit 4 pittige deelnemers. De eerste partij won Mouna door te scoren met een hoge schop op het helmpje. De tweede partij kreeg Mouna meerdere keren een stoot of schop op haar gezicht. Doordat ze een beugel draagt was dit erg pijnlijk en verloor ze deze partij. De derde partij kreeg ze wederom een schop op haar beugel maar ook een hele harde schop in haar buik. Hierdoor verloor ze helaas haar laatste partij maar behaalde een mooie 3de plaats!

Chevelly Lips haar poule bestond uit 3 deelnemers. Voor Chevelly was dit de eerste keer dat ze mee deed aan een toernooi. Tijdens haar eerste partij was dat ook zichtbaar, waardoor ze niet voldoende kon laten zien. Deze verloor zij. De tweede partij ging veel beter en wist ze te scoren op het helmpje van haar tegenstandster. Hierdoor won ze uiteindelijk de partij en behaalde ze de 2de plaats!

Ezra Koopmans werd ingedeeld bij te ervaren deelnemers. Samen met een coach van een andere sportschool werd er een match-making afgesproken. Ezra opende zijn partij meteen met een hoge schop die de helm van de tegenstander wist te raken. Helaas kreeg hij hier maar van 1 scheidsrechter punten voor en werd deze niet meegeteld. Daarna ging de partij redelijk gelijk op, maar aan het einde van de partij kreeg Ezra het wat zwaarder en begon hij minder te stoten en schoppen. Uiteindelijk besloten de scheidsrechters dat zijn tegenstander had gewonnen en werd Ezra 2de!

Ferry Hardeman was eigenlijk niet fit, maar wilde toch graag meedoen. Zijn poule bestond uit 5 deelnemers. De eerste partij wist Ferry twee keer te scoren op het helmpje van zijn tegenstander en was hij al binnen 1 minuut van de mat af. Ook zijn tweede partij wist hij snel naar zich toe te trekken want zijn tegenstander bleef maar achteruit van de mat af lopen. Na beide partijen te hebben gewonnen trof hij iemand waar het gelijk bij op ging. Helaas verloor hij deze partij omdat de tegenstander beter was dan Ferry, die toch wel wat last had van zijn verkoudheid. De vierde partij hoefde Ferry niet te vechten: zijn tegenstander had opgegeven. Hierdoor behaalde Ferry een schitterende 2de  plaats!

Sergio Stoop had een poule van 5 deelnemers. In deze poule zaten allerlei nationaliteiten en dus onbekende tegenstanders.  Zijn eerste partij wist hij al vrij snel te winnen door te scoren op het helmpje van zijn tegenstander. Zijn tweede partij was een stuk zwaarder maar Sergio won met een wazari. Hij bleef de goede flow vasthouden en wist ook de derde partij winnend af te sluiten. Zijn laatste partij was vrij plots afgelopen, want binnen een halve minuut gaf zijn tegenstander op en won Sergio deze partij. Hierdoor kreeg hij de titel IFK Belgisch Kampioen!