Karateschool Bushido succesvol op het NK in Ahoy Rotterdam.

Op 21 mei streden voor de eerste keer in de historie alle full contact karate kampioenen in de Rotterdamse Ahoy om de ‘Undisputed’ Nederlandse titel. Dit evenement werd georganiseerd door de NFCKO de overkoepelende Nederlandse Full Contact Karate Organisatie. Zoveel bonden, zoveel kampioenen, zoveel reglementen, zoveel variaties op de veiligheidsvoorwaarden – en altijd de vergelijking: is de kampioen van onze bond sterker dan die andere? In dit toernooi namen de beste vechters van ons land het onderling tegen elkaar op.nk1

De winnaars van dit toernooi, man/vrouw is kampioen van alle bonden en mag de titel ‘Undisputed’ dragen. De hoogste eer en een predicaat dat altijd in de herinnering blijft.

In het harde, maar streng gereglementeerde en buitengewoon gedisciplineerde full-contact Kyokushin karate waarin vaak via spectaculaire technieken de overwinning word afgedwongen, is Nederland al jarenlang een wereldwijd gereputeerde natie.

In dit geweldig vechtsportspektakel heeft karateschool Bushido met drie vechters drie prijzen gepakt. Onze deelnemers waren Silvia den Ridder in de dames 65 + klasse, Kelvin Tienstra in de -85 kg klasse en Leroy Verschuren in de -75 kg klasse. Stuk voor stuk hebben onze vechters zich naar de finale gevochten de ene partij was nog mooier dan de andere.

 

De vele meegereisde supporters hebben kunnen genieten en zagen onze deelnemers uiteindelijk in de finales terecht komen.

Kelvin Tienstra verloor de finale en werd tweede in het heren midden gewicht.nk2

Leroy Verschuren verloor de finale en werd tweede in het heren licht gewicht.

nk3 Silvia de Ridder won de semi finale en werd derde in de dames zwaar.nk4

Echt top gedaan en super trots op onze kanjers !!!!!!