Kelvin Tienstra bij laatste acht op het WK in Roemenie.

Het WK kyokushin karate werd gehouden op 27 en 28 mei in Sibiu ,Roemenie. Georganiseerd door de IFK met ruim 400 deelnemers uit 34 landen. Na een vermoeiende reis waren we donderdagavond om 23.00 uur gearriveerd in het hotel.

Op vrijdagmorgen verzamelde de Nederlandse selectie zich voor de weging en medical check. Na deze keuring snel terug naar het hotel voor een training met deze selectie. Daarna was er een rust pauze ingelast en werd de loting bekend gemaakt. 39 deelnemers in de middengewichtsklasse en Kelvin was vrijgeloot voor de 1e voorronde. In de volgende ronde trof Kelvin de kampioen Rafael Rodriques uit Brazilië, een beweeglijke vechter en in de eerste ronde ontweek hij goed de knieën en trappen van Kelvin. In de tweede ronde was hij iets minder scherp en daar profiteerde Kelvin van met een inleidende knie die goed geplaatst was, hierdoor draaide hij weg en toen maakte Kelvin een mawashi geri op de lever en won met een ippon. Zijn volgende tegenstander was Tomaz Bodziach uit Polen. Deze was ook niet bestand tegen het geweld van Kelvin en in de tweede ronde kozen de scheidsrechters voor Kelvin.  Door deze overwinning zat hij bij de laatste acht, nu snel terug naar het hotel voor de verzorging.

De volgende dag trof Kelvin Georgi Doychev uit Bulgarije, Kelvin begon goed aan zijn partij en bleef scoren op het lichaam van zijn tegenstander die bekend staat om zijn hoge schoppen, Kelvin hield zijn verdediging hoog maar kwam hierdoor niet hellemaal in zijn spel. Kelvin probeerde te temporiseren maar dat lukte niet helemaal en bij de beslissing gaven de scheidsrechters de Bulgaar het voordeel.  Op vlaggen verloren, jammer dat de scheidsrechters deze beslissing namen want met een beetje geluk had er iets meer voor Kelvin ingezeten. Jammer maar wel een geweldige prestatie om bij de laatste 8 van de wereld top te horen.

Een big OSU.