NK Kata 2014

Karateschool Bushido naar NK Kata

2014-02-02 at 12-55-07

Tijdens het  toernooi heb je een opgelegde kata, deze word geloot door de hoofdscheidsrechter en een keuze kata. Dus het is erg belangrijk dat men meerdere kata’s goed beheerst. Tijdens het lopen word je door vijf scheidsrechters beoordeeld, deze geven een punt tussen de 6 en 8 met een cijfer achter de komma. Het hoogste en het laagste cijfer valt af en dit geeft het gemiddelde. In de praktijk betekent dit dat tussen winnen en verliezen soms maar 0,1 punt verschil zit. De acht hoogste scores gaan door naar de volgende ronde, van deze acht gaan er vier door naar de finale ronde.

NK Kata 2014bVoor een aantal van onze deelnemers was het de eerste keer en  kregen te maken met het toernooi spanningsveld. Door dit spanningsveld werden sommige wat slordig in de uitvoering en dat kost punten.

Bij de eerst volgende keer kunnen ze daar beter mee omgaan en heeft dit minder invloed, dit zijn zo van die leermomenten die nodig zijn om als karateka te kunnen groeien naar een hoger niveau.

Uitslag  van de deelnemers : Max Katzmann en Danique Mol 1ste , Femke Jongenelen,  Jessie Hoeder, Sergio Stoop  4de , Murat Aksoy en Wesley de Graaf 5de , Quinten den dekker de aanmoediging prijs.

NK Kata 2014c

Geen prijs voor: Jancito Sterk , Iris Baas , Tim Passier, Chloe v/d hoof, Minke Pellemans, Lisa van loon, Bilal Akharuid, Sofie Katzmann en Simon Pranger maar alle hebben ontzettend goed hun best gedaan, klasse!

Ook een bedankje aan onze coaches Senpai Sylvia den Ridder en Simon Pranger.